JORDBRUK

Fremtidens jordbruk

Verdens matproduksjon må endres radikalt de neste 10-årene. Mer mat må produseres og mat må produseres mer klima- og naturvennlig

Jordbruksareal står for 37% av verdens landareal, og utslippene fra jordbruket utgjør om lag 30% av verdens totale utslipp. Potensialet i å produsere mer mat mer klima- og naturvennlig er stort, men er i alt for liten grad utforsket. Prioriteringene har så langt nesten utelukkende vært å produsere mat billigst mulig, uten å hensynta bærekraftighet i forhold til klima- og naturkrisen. Mye må forandres de neste 10-årene. Blant annet har jordbruksareal et stort uutnyttet potensial for karbonbinding.

 

Sylva kommer direkte å indirekte bidra til et mer bærekraftig landbruk på flere måter:

 

  1. Samarbeide med aktører som driver bærekraftig matproduksjon ved å la dem benytte innmarka på Hauger Gård (eksempel: Dyster Gård og Eijos)
  2. I egen regi bedrive dyrehold som passer inn i natur- og klimaskog konseptet
  3. Samarbeide med forskere som trenger areal til forsking og pilotering av nye metoder for landbruk (eksempel: Bellona)
  4. Samarbeide med teknologiselskaper som utvikler teknologi for bærekraftig matproduksjon (eksempel: Monil)
  5. Utnytte arealer som i dag er unyttige til nyttige formål (eksempel: benytte arealer under kraftlinjer til Woodstore karbonkamre for deretter å bli beitemark eller areal for dyring av småtrær)
  6. Forbedre jordbruksarealene ved å terrengforandring med Woodstore karbonkamre 

Våre jordbruksprosjekter

STORFE

Gjeninnfører storfe fra Dyster Gård

Vin og Mat

Regenerativ vin og sider med Eijos

FoU Samarbeid

Sammen skal vi gjøre en forskjell

nb_NO