JORDBRUK
Fremtidens jordbruk
Verdens matproduksjon må endres radikalt de neste 10-årene. Mer mat må produseres og mat må produseres mer klima- og naturvennlig
Jordbruksareal står for 37% av verdens landareal, og utslippene fra jordbruket utgjør om lag 30% av verdens totale utslipp. Potensialet i å produsere mer mat mer klima- og naturvennlig er stort, men er i alt for liten grad utforsket. Prioriteringene har så langt nesten utelukkende vært å produsere mat billigst mulig, uten å hensynta bærekraftighet i forhold til klima- og naturkrisen. Mye må forandres de neste 10-årene. Blant annet har jordbruksareal et stort uutnyttet potensial for karbonbinding.
Sylva kommer direkte å indirekte bidra til et mer bærekraftig landbruk på flere måter:
- Samarbeide med aktører som driver bærekraftig matproduksjon ved å la dem benytte innmarka på Hauger Gård (eksempel: Dyster Gård og Eijos)
- I egen regi bedrive dyrehold som passer inn i natur- og klimaskog konseptet
- Samarbeide med forskere som trenger areal til forsking og pilotering av nye metoder for landbruk (eksempel: Bellona)
- Samarbeide med teknologiselskaper som utvikler teknologi for bærekraftig matproduksjon (eksempel: Monil)
- Utnytte arealer som i dag er unyttige til nyttige formål (eksempel: benytte arealer under kraftlinjer til Woodstore karbonkamre for deretter å bli beitemark eller areal for dyring av småtrær)
- Forbedre jordbruksarealene ved å terrengforandring med Woodstore karbonkamre