AKTUELT
Oppdateringer og nyheter

Januar 2025
Sylva ansetter Eivind Halvorsen
Sylva er begeistret for å melde at Eivind Halvorsen har skrevet under avtale med oss. Eivind har lang fartstid i byggebransjen, og har drevet selvstendig. Eivind har mesterbrev og blir ansatt som håndverker i Sylva. Han skal hovedsakelig jobbe med renovering av bygningsmassen, men også utføre andre oppgaver. Eivind er i tillegg gårdbruker og derfor en ekstra god match med Sylva!

Mai 2024
Birgitte Horve blir med på laget
Sylva utvider staben! Vi er glade for å kunne melde at Birgitte Horve blir med på Sylva teamet. Hun tiltrer rollen som Leder for eiendom, økonomi og administrasjon. Birgitte har bred erfaring fra både administrative og kommersielle stillinger og har erfaring med selskapsbygging fra tidligere.

Mai 2024
Sylva kjøper Hauger Gård
Sylva kjøper Hauger Gård i Vestby fra Petter Olsen.
Januar 2024
Woodstore får tilslag på Skattefunn
I slutten av desember 2023 fikk Sylva en gledelig melding fra Forskningsrådet om innvilget støtte til Woodstore gjennom Skattefunn. SkatteFUNN står for “Skattefradrag for Forskning og Utvikling i et Nyskapende Næringsliv”. Sylva vil være nyskapende i næringslivet og nettopp derfor er det stas å få tilslag på denne ordningen. Midlene fra skattefunn kommer godt med da det skal kjøpes inn utstyr for gassmålinger samt rådgivning og konsulenttjenester fra fagfolk. Skattefunn muliggjør i større grad å få gjennomført Woodstore slik Sylva ønsker.
November 2023
Woodstore Pilot 1 ferdigstilt
Det første Woodstore prosjektet ble ferdigstilt i oktober 2023 og de første data klare. I denne piloten ble 502 tonn med ren restbiomasse lagt for karbonlagring på en av Sylva sine skogteiger. Biomassen var hovedsakelig røtter fra et hogstfelt som ble nydyrket mark til fruktproduksjon. Siden biomassen ikke hadde noe alternativ bruk annet enn mulig brenning, var dette å kategorisere som restbiomasse, og den kan derfor inngå i et karbonfangstprosjekt. Oppå karbonkammeret er det i dag plantet fruktrær, drueplanter, jordbær og dekkvekster.
Tallenes foreløpige tale: Biomassen tilsvarer 610 tonn med CO2 ekvivalenter (ekv) lagret. Utslippene som gikk med til å lage dette er i underkant av 20 tonn CO2. Dette inkluderer alt av dieselforbruk på hogstfelt og graving, samt transport av maskiner, og materialer. Dette gir en faktor på over 30! For hvert tonn med CO2 man lagrer, slipper man bare ut i overkant 30 kg med CO2.
Hva gjenstår? Nå begynner datainnsamlingen i henhold til en MRV-rapport (monitoring, reporting, verification) vi utarbeider. Vi skal måle gasskonsentrasjoner i kammeret og gassflukser over kammeret. Basert på dette skal vi klare å beregne nedbrytningskurvene og estimere hvor mye CO2 ekv. som blir sluppet ut i et 100 års perspektiv og hvor mye av biomassen som holdes intakt. Da kan vi ferdigstille livsløpsanalysen, LCA (life cycla analysis), og sertifisere karbonkreditter gjennom Puro.earth.